Genel Bilgi

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü 154 Lisans, 9 Yüksek Lisans ve 8 Doktora öğrencisi ile eğitim öğretimini sürdürmektedir.

Bölümümüzde Malzeme, Üretim Metalurjisi ve Seramik olmak üzere 3 Anabilimdalı vardır. Bu anabilim dallarına bağlı 6 Profesör, 5 Doçent, 2 Yardımcı Doçent ve 7 adet araştırma görevlisi olmak üzere toplam 20 öğretim elemanı ile eğitim öğretim sürdürmektedir.

Bölümümüz bünyesinde 5 adet laboratuvar bulunmaktadır. Öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerini tamamlamaları ve iş hayatında kullanacakları içeriklere ulaşabilmeleri için MALZEME KARAKTERİZASYON LABORATUVARI, KAYNAK LABORATUVARI, MEKANİK METALURJİ LABORATUVARI, ISIL İŞLEM VE DÖKÜM LABORATUVARI ve TEMEL İŞLEM TEKNİKLERİ LABORATUVARI  bölümümüz bünyesinde oluşturulmuştur. Bu laboratuvarlar gelişen teknoloji ile birlikte yeni projeler ile revize edilmekte ve bölüm öğrencilerimizin kullanımına sunulmaktadır.